Menu's Mise-en-place

Welkom op de website van Mise-en-place, het didactische restaurant van Mariagaard . 

(Alle menu's zullen per dag per trimester verschijnen. Opgelet, op sommige dagen zullen onze leerlingen op stage zijn en dan is het restaurant gesloten.)

 

Dit schooljaar zullen we open zijn op maandagmiddag, woensdagmiddag, donderdag- en vrijdagmiddag. Op regelmatige basis zullen we open zijn op dinsdagavond voor de avonddienst van 7 grootkeuken-duaal leren.

 

 

6/01/2020 maandagmiddag

Erwtensoep met rookworst (snert)

Vleesbrood met schorseneren, tomaat en gekookte aardappel

Sachertorte

 

8/01/2020 woensdagmiddag

Remoulade van knolselder met gebakken scampi’s

Orloffgebraad met gesauteerde bloemkool/broccoli en kroketten

Rijstpap met kokos en speculaas

 

9/01/2020 donderdagmiddag

Cannelloni van aubergine en tomatensaus

Varkensgebraad met groentjes in brique deeg en krieltjes

Tulpgebak met vers fruit en vanille-ijs

 

10/01/2020 vrijdagmiddag (Thaïs buffet)

Soep:

         Thaïs kippensoepje

         Thaïs soepje met scampi’s

 

Voorgerecht:

         Nems met chilidipsaus

         Salade met kippengehakt en munt

 

Hoofdgerecht:

Curry van gegrilde eend

Pikante curry met varkensvlees

 

Bijgerechten:

Gebakken rijst

Rijstrolletjes met tofu

Thaise noedels

 

Dessert:

         Mango-ijs met kokos en kleefrijst

         Thaise fruitsalade        

 

13/01/2020 maandagmiddag

Kaaskroketten met veldslaatje en citroen

Gentse waterzooi

Crème Karamel

 

 

 

15/01/2020 woensdagmiddag

Pompoen met zoete aardappel, linzen en blauwaderkaas

Koolvishaasje met mosterdpuree en gestoofde prei

Bananentaart met banaanroomijs

 

16/01/2020 donderdagmiddag

Bloemkoolsoepje

Rosbief met groentekrans en krieltjes

Frangipannetaart en abrikozencoulis

 

17/01/2020 vrijdagmiddag (Zuid-Afrikaans buffet)

Soep:

Zuid-Afrikaanse gele paprikasoep met gerookte zalm

Zoete aardappel-pindasoep

 

Voorgerecht:

Struisvogelcarpaccio

In de oven gegaarde tilapia met vleesbouillon en kardemom

 

Hoofdgerecht:

Bobotie, kruidige gehaktschotel

Sosatie met kip

 

Bijgerechten:

Gele rijst met rozijnen

Tomaat-eier-uiensalade

Aardappelstoofpotje met rooibosthee

 

Dessert:

Melktaart

Zuid-Afrikaanse koeksister

 

20/01/2020 maandagmiddag

Groenteloempia met zoetzure saus

Cordon bleu met witloof en gratin dauphinoise

Vanillebavarois met vruchtencoullis

 

21/01/2020 dinsdagavond

Scharreleitje - crème van bloemkool – grijze garnalen – haringkaviaar

Rode poon – linzen – truffelboter

Oostenrijkse simmental – Pont neuf aardappelen – bearnaise – veldsla

Ananas – witte chocolade – framboos

 

22/01/2020 woensdagmiddag

Garnaalkroketjes met gefruite peterselie en citrus

Vol au vent van Mechelse koekoek met bladerdeeggebakje, cressonette en frietjes

Dame blanche

 

23/01/2020 donderdagmiddag

Pompoensoep met croutons en dennepitjes

Lasagne van zalm en spinazie

Tiramisu met speculoos

 

24/01/2020 vrijdagmiddag (Scandinavisch buffet)

Soep:

Spinaziesoep met gerookte heilbot, dille en zalmeitjes

Courgettesoep met Finse emmentaler

 

Voorgerecht:

Zeeduivel op Deense wijze

Gravlax met mierikswortelsaus en crackers met zaadjes

 

Hoofdgerecht:

Zweedse gehaktballetjes

Zalmforel gegaard op de steengrill, crumble van walnoten

 

Bijgerechten:

Aardappelgratin met ansjovis en rode ui

Groene kool op de steengrill

Gebakken oesterzwam geparfumeerd met aquavit

 

Dessert:

Finse wentelteefjes

IJslandse pannenkoeken van karnemelk en bosvruchtenconfituur

27/01/2020 maandagmiddag

Courgettesoep met curry uit Madras

Orloffgebraad met champignonsaus, cressonette en gefrituurde dennenappeltjes

Flan bresilienne

 

29/01/2020 woensdagmiddag

Croque met kruidenkaas en zalm

Stoofvlees van varkenswangen, witloofsalade en frietjes

Stracciatellamousse met chocoladesaus

 

30/01/2020 donderdagmiddag

Kipkroketje met rode biet salade

Stoofpotje van vergeten vis, wintergroentjes en pommes chateau

Bladerdeeggebakje met vers fruit

 

31/01/2020 vrijdagmiddag (Mexicaans buffet)

Soep:

Tortillasoep

Azteekse courgettesoep

 

Voorgerecht:

Empanada

Enchilada’s

 

Hoofdgerecht:

Chili con carne

Escabeche van sardienen

 

Bijgerechten:

Guacamole met gefrituurde tortilla’s

Aardappelen in peperazijn                   

Geroosterde paprika’s met kruiden

 

Dessert:

Vruchtensalade van mango, cactusvrucht en tequila

Capirotada (Mexicaanse broodpudding)

 

3/02/2020 maandagmiddag

Enchilada van kip

Gebakken zalm florentine met puree

Fruitsoepje van citrusvruchten en vanilleroomijs

 

5/02/2020 woensdagmiddag

Leerlingen op stage.

 

6/02/2020 donderdagmiddag

Parmentiersoep met broodcroutons

Steak Tyrolienne met gebakken aardappeltjes

Mousse van chocolade en vanilleroom

 

7/02/2020 vrijdagmiddag (Chinees buffet)

Soep:

Chinese zoetzure tomatensoep

Haaienvinnensoep

 

Voorgerecht:

Chinese garnalen in longjingthee

Gestoomde rouget barbet met paksoi, pijpajuin en sojasaus

 

Hoofdgerecht:

Geroerbakte pekingeend met chili’s

Gekaramelliseerd varkensvlees met gember en zwarte rijstazijn

 

Bijgerechten:

Gebakken rijst

Zoetzure Chinese kool met chilipepers

Chinese wokgroentjes

 

Dessert:

Lychee–ijs met mangocoulis

Meloensalade in gembermarinade

 

10/02/2020 maandagmiddag

Bruchetta met tomatensalsa, Griekse yoghurt en fijne kruiden

Varkenshaasje met jagersaus en rosti’s

Limoensorbet

 

11/02/2020 dinsdagavond

Gerookte paling - aubergine - sesam

Sint - Jacobsoester - prei – truffelolie – kroepoek

Skrei – romanesko – bintje – bisque

Dame blanche “new style”

 

12/02/2020 woensdagmiddag

Leerlingen op stage.

 

13/02/2020 donderdagmiddag

Juliennesoep met balletjes

Coq au vin met gevulde appel met veenbessen en aardappelkroketjes

Moelleux van chocolade met vanilleroomijs

 

 

 

14/02/2020 vrijdagmiddag (Portugees buffet)
Soep:

Portugese soep (pittige tomatensoep met paprika en rijst)

Caldeira (vissoep)

 

Voorgerecht:

Gegrilde sardientjes op houtskool

Salade de polvo (Portugese octopussalade met paprika, peterselie, look, rode ui en rode wijnazijn)

 

Hoofdgerecht:

Bacalhau à Bras (gezouten kabeljauw, aardappel, ui en roerei)

Frango piri piri (geroosterde kip, gemarineerd met pikante pepersaus)

 

Bijgerechten:

Gebakken aardappelen met olijven en look

Geglaceerde worteltjes met look, peterselie, gember en kappertjes

 

Dessert:

Pasteis de belem (pasteitjes met kaneelpudding)

Arroz doce (zoete romige rijstpudding)

17/02/2020 maandagmiddag

Losse uiensoep

Speenvarkenrug met groentenpuree’s en portosaus

Rijstpap op grootmoeders wijze

 

19/02/2020 woensdagmiddag

Leerlingen op stage.

 

20/02/2020 donderdagmiddag

Wortelsoepje met gegrilde groenten

Lamsnavarin met couscous

Flensjes “mikado”

 

Vrijdag 21/02/2020

Pedagogische studiedag.

 

 

24/02/2020 tot 28/02/2020

Krokus vakantie

 

2/03/2020 maandagmiddag

Kerriesoep met kokosmelk en citroengras

Gegratineerd witloof met breydelham en kaassaus en puree

Appelstrudel met vanilleroomijs

 

4/03/2020 woensdagmiddag

Risotto van bloemkool met pesto en rode paprika

Viscurry met pilavrijst

Flensjes met gebakken appeltjes

 

5/03/2020 donderdagmiddag

Champignonroomsoep met tuinkruiden

Vogelnestjes met tomatensaus en aardappelpuree

Brownie met vanilleroomijs

 

Vrijdag 6/03/2020 (Grieks buffet)

Soep:

Cannellinibonensoep

Kippensoep met citroen en rijst (Avgolemono)

 

Voorgerecht:

Gefrituurde spieringvisjes met tzatziki

Auberginerolletje met eieren uit Thessaloniki

 

Hoofdgerecht:

Moussaka

Gebraden kip in yoghurt-kaassaus

 

Bijgerechten:

Griekse fetasalade

Portobello met spinazie en feta

 

Dessert:

Filotaart met verse vijgen

Grieks yoghurtijs met bosvruchten

 

9/03/2020 maandagmiddag

Soep van groene asperges met kwarteleitjes

Varkenshaasje zingara met pommes allumettes

Warme appeltaart met kaneelijs

 

10/03/2020 dinsdagavond

Tartaar van zalm – bruchetta – kruidenkaas

Romig soepje van boschampignons en gegrilde dennepitjes

Filet van Mechelse koekoek, jonge wortel, crème van bloemkool, fondantaardappel en dragonjus

Millefeuille gebakje met banketbakkersroom en framboos

 

11/03/2020 woensdagmiddag

Bruchetta met gerookte zalm en kruidenkaas

Escalope milanese met papardelle

Citroentaart met Italiaanse merengue

 

12/03/2020 donderdagmiddag

Spruitjessoep met spek en croutons

Goulash met pommes rissolees

Brusselse wafel met slagroom

 

13/03/2020 vrijdagmiddag (Spaans buffet)

Soep:

Gazpacho

Spaanse vissoep (Zarzuela)

 

Tapas:

Tortilla de patatas

Tonijnhapje met chili

Kerriegehakt in bladerdeeg

Gekruide olijven

Toast met tomatensalsa

Geroosterd stokbrood met chorizo en kaas

 

Hoofdgerecht:

Paëlla

 

Dessert:

Crème catalana

Tarte de Santiago (Amandeltaart)

 

16/03/2020 maandagmiddag

Venkelsoep met saffraan en mergueze

Spiced Sherphed’s Pie

Rabarbercake met vanilleroom

 

18/03/2020 woensdagmiddag

Sushi met groenten en zalm, sojasaus

Konijn op z’n Vlaams met kroketjes

Kaastaart met speculoos

 

19/03/2020 donderdagmiddag

Aspergeroomsoep met peterselie

Wok van kalkoen en primeurgroentjes, basmatirijst en currysausje

Frangipannetaart

 

20/03/2020 vrijdagmiddag (Amerikaans buffet)

Soep:

         Rode paprikasoep

         Amerikaanse maïssoep

 

Voorgerecht:

         Taco Baja (gefrituurde vis met koolsalade)

         Gevulde tortilla met tomatensaus

 

Hoofdgerecht:

         Spareribs

         Chili-cheeseburger

 

Bijgerechten:

         Paintend-hills aardappelen

         Salade met pecanoten en appel

         Groentenmix tex mex met jalanpenopepers

 

Dessert:    

         Brownie met pistache ijs

         Churros

 

23/03/2020 maandagmiddag

Brunoisesoep met gehaktballetjes

Varkensmignonette met erwten en wortelen en kroketjes

Rijsttaart

 

25/03/2020 woensdagmiddag

Aardappelsoep met groentebrunoise

Gebakken skreifilet met witte wijnsaus en krieltjes

Nougat glace

 

26/03/2020 donderdagmiddag

Slaatje van haring en rode biet met tartaar van appeltjes

Varkenskotelet black well met gestoofd witloof en gebakken aardappelen

Frambozenmousse met biscuit

 

27/03/2020 vrijdagmiddag (Noordzeebuffet)

Soep:

Oostendse vissoep

Bisque

 

Voorgerecht:

Salade met rivierkreeftjes

Visterrine met zure room en zalmeitjes

 

Hoofdgerecht:

Slibtong meunière 

Gebakken zeebaars

 

Bijgerecht:

Gestoofde prei met tomaat en bieslook

Aardappelpuree

Spinazie in curryroom

 

Dessert:

Fruitsoepje

Kletskop met crème au beurre

 

30/03/2020

Restaurant gesloten.

 

31/03/2020 dinsdagavond

Soepje van Mechelse asperge en grijze garnaal

Asperges op Vlaamse wijze “ new style”

Aspergetoppers – jonge wortel – buikspek – belle de fontenay

Vanille-ijs, karamel en gebrande nootjes

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.