Menu's Mise-en-place

Welkom op de website van Mise-en-place, het didactische restaurant van Mariagaard . 

(Alle menu's zullen per dag per trimester verschijnen. Opgelet, op sommige dagen zullen onze leerlingen op stage zijn en dan is het restaurant gesloten.)

 

Het restaurant zal terug open gaan op maandag 16 september.

Dit schooljaar zullen we open zijn op maandagmiddag, woensdagmiddag, donderdag- en vrijdagmiddag. Op regelmatige basis zullen we open zijn op dinsdagavond voor de avonddienst van 7 grootkeuken-duaal leren.

 

15/10/2019 dinsdagavond

Tartaar van zeebaars op olijvenbiscuit, mascarponedressing, wasabi
Soepje van winterpostelein met een crème van aardpeer en grijze garnaal
Bosduif met gebraiseerd witloof en schorseneren
Crumble met rode vruchten

16/10/2019 woensdagmiddag

Koolsoepje met rookworst
Eendenborst met sinaasappelsaus,vijgen,witloof en strobedaardappelen
Wentelteefjes met peperkoek en vanille-ijs

17/10/2019 donderdagmiddag

Zalm met zwarte sesam en wokgroentjes (pijpajuin/sojascheut/kerstomaat/ wortelen)
Rundsstoofvlees met frieten en witloofsalade
Charlotte van chocolade met anglaisesaus

18/10/2019 vrijdagmiddag: Belgisch buffet

Soep:
Witloofsoepje met gedroogde gandaham
Romig preisoepje met mosselen

Voorgerecht:
Bouchée à la reine
Luikse salade
 

Hoofdgerecht:
Mosselen
Stoofvlees met geuze
 

Bijgerechten:
Witloof - appelsalade
Frietjes
Mayonnaise

Nagerecht:
Brusselse wafels
Sabayon van Kriekbier

21/10/2019 maandagmiddag
Restaurant gesloten

23/10/2019 woensdagmiddag

Goujonettes van wijting met gribichesaus
Chou farci 'dijonnais' met gebakken aardappelen en groene kool
Moelleux au chocolat met crème anglaise

24/10/2019 donderdagmiddag

Broccolisoep met kippenblokjes
Ossobuco van kalkoen met tagliatelle en brunoise van wortel, selder, ...
Strudel met peren en pruimen

25/10/2019 vrijdagmiddag (Breugelbuffet)

Soep:
Uiensoep
Erwtensoep met spek

Voorgerecht:
Boerenpaté, hoofdvlees, bloedpens, rodeuienconfituur
Bruine en zoete haring met geplette aardappelen en ajuinsaus

Hoofdgerecht:
Balletjes met noordkrieken
Warme beenham

Bijgerechten:
Kolensalade met notenvinaigrette
Gemengde vergeten groentjes
Aardappel in veldkleed met lookboter
Bruin brood, rozijnenbrood, reuzel en boter

Nagerecht:
Pruimentaart
Rijstpap

28/10/2019 tot 01/11/2019: Herfstvakantie
Restaurant gesloten

04/11/2019 maandagmiddag

Scampi diabolique
Kip met jagerssaus en duchesseaardappel, waterkers 
Gepocheerde peer, chocolade en crème anglaise

06/11/2019 woensdagmiddag

Knolselder-pastinaaksoep met gremolata
Rug van speenvarken met spruitjes en gratin met warmoes, sherrysaus
Nougat glacé met karamelsaus

07/11/2019 donderdagmiddag

Slaatje met cannelloniflensjes en scampi
Dubbele varkenskotelet met rode kool en gebakken aardappel, portosaus        
Flensje met confituur

08/11/2019 vrijdagmiddag: wildbuffet

Champignonsoepje met beukenzwam
Velouté van parelhoen
 
Gebakken schorseneren met kastanjes
Wildpaté met confituren
 
fazantfilet Barabaçonne
Wildhamburger poivrade
 
Warme appeltaart met kaneelijs
Omelet Sibérienne
 
11/11/2019 maandagmiddag

Restaurant gesloten

12/11/2019 dinsdagavond

Topinamboersoepje
Zeewolf met butternutcrème en ansjovisroom
Reebok met boleten, kweepeer en gefrituurde courgette
Chocolademousse met yoghurt, sponscake en pistacheroom

13/11/2019 woensdagmiddag

Mousse van gerookte forel
Wildragout met appel gevuld met veenbes en amandelkroketjes
Parfait van pompelmoes met tijm

14/11/2019 donderdagmiddag

Komkommersoep met gerookte kipreepjes en verse munt
Moussaka
Chocolademousse

15/11/2019 vrijdagmiddag: Hongaars buffet

Soep:
Aardappelknnoedelsoep
Lebbencsleves(pastasoep)

Voorgerecht:
Toast met auberginecrème(Padlisankrem)
Langos(hongaarse pizza)
Hoofdgerecht:
Kip à l'orly(gefrituurde kip)
Hongaarse goulasch met rode wijn

Bijgerechten:
Rizi-bizi(erwten met rijst)
Pörkölt (ragout van paddenstoelen)
Grànàtos kocka (pasta aardappelen en gerookt paprikapoeder)

Nagerecht:
flensjes à la Gundel (gevuld met rozijnen, rum en walnoten)
Hongaars kwarkgebak

18/11/2019 maandagmiddag

Courgettesoep met groene curry en kokos
Orloffgebraad met kolentaartje en aardappelblini's
Sabayon met peer en amandelcrumble

20/11/2019 woensdagmiddag

Quiche met pompoen en bleu d 'Auvergne
Varkensmignonettes  'harlekijn' met pommes dauphines
Savarins met mandarijntjes

21/11/2019 donderdagmiddag

Herfstsalade met nootjes en spekjes
Gepaneerde schelvis met courgetti en peterselieaardappel
IJsparfait van koffie

22/11/2019 vrijdagmiddagCaraïbisch buffet

Soep :
Pikant Caraïbisch pompoensoepje met garnalen
Caraïbische bonensoep met groene kool

Voorgerecht:
Surinaamse wrap (kip, ananas, boontjes, ei, aardappelen)
Octopus in olijvensaus

Hoofdgerecht :
Caraïbische kip
Lamsstoofpotje met aardappelen, paprika, sinaas en koriander

Salade van tomaat en rode ui
Artisjokkensalade met palmharten
Caraïbische rijstschotel

Dessert :
Carpaccio van ananas
Sorbet van tamarillos (boomtomaat)

25/11/2019 maandagmiddag

Erwtensoep met rookworst
Kipfilet brabançonne
Ananasbeignets

27/11/2019 woensdagmiddag

Ballotines van zalm met saus van schaaldieren
Konijnenbil met geuze, prei en tagliatelle
Gebakken appeltjes met Luikse stroop en peperkoekijs

28/11/2019 donderdagmiddag

Herfstsalade met nootjes en spekjes
Gebakken zalm met spaghetti van courgette
Chocolademousse

29/11/2019 vrijdagmiddag (Indonesisch buffet)
Soep:
Soto ayam (Indonesische kippensoep)
Pikant Indonesisch vissoepje

Voorgerecht:
Martabak telur met ketjapsaus
Indonesische viskerrie

Hoofdgerecht:
Zoete kipblokjes met rode paprika, papaja en pijpajuin
Rendang (Rundsstoofpot)

Bijgerechten:
Groentecurry
Nasi goreng

Nagerecht:
Dadar gulung (pannenkoekjes gevuld met kokos)
Kue talam pisang (pudding met bananen)

02/12/2019 maandagmiddag

Visterrine met scampi en zure room
Wienerschnitzel met snijboontjes, mosterdsaus en aardappelwedges
Wentelteefjes met gemberijs

03/12/2019 dinsdagavond

Sojabouillon met gerookte paling en parelcouscous
Gebakken kalfszwezerik met maanzaad en paksoi
Zeebaars met bospaddenstoelen en aardappelcrème
Gepocheerde peer met geitenkaas en filodeeg

04/12/2019 woensdagmiddag

Bladerdeeggebakje met boschampignons en vinaigrette
Kabeljauw op Vlaamse wijze met gestoofde spinazie en mousseline, puree met zongedroogde tomaten
Kerstbuche met crème au beurre
 

05/12/2019 donderdagmiddag

Parmentiersoepje met gepocheerd ei
Varkenshaasje "Zingara" met gevulde aardappel
Warme appeltaart met kaneelijs
 

06/12/2019 vrijdagmiddag

Leerlingen zijn op stage
Restaurant gesloten

Nieuwe menu’s van december tot en met paasvakantie verkrijgbaar vanaf 12 november.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.