Menu's Mise-en-place

Welkom op de website van Mise-en-place, het didactische restaurant van Mariagaard . 

(Alle menu's zullen per dag per trimester verschijnen. Opgelet, op sommige dagen zullen onze leerlingen op stage zijn en dan is het restaurant gesloten.)

 

28/04/2017 vrijdagmiddag (Spaans buffet)--> RESTAURANT REEDS VOLZET! SORRY!
Soep:
Gazpacho
Spaanse vissoep (Zarzuela)

Tapas:
Tortilla de patatas
Toast met ibericoham
Tonijnhapje met chili
Kerriegehakt in bladerdeeg
Gekruide olijven
Toast met tomatensalsa
Geroosterd stokbrood met chorizo en kaas

Hoofdgerecht:
Paella

Dessert:
Crema Catalana
Tarte de Santiago (Amandeltaart)

01/05/2017 maandagmiddag
Geen les

02/05/2017 dinsdagmiddag
Wortelvelouté met komijn
Varkensreepjes in zoetzure saus met aromatische rijst
Sabayon met rode vruchten

02/05/2017 dinsdagavond
Crème van guacamole met tortillachips en pikante salsa
Gebakken snoekbaars met geitenkaaspuree, groene kruiden en paprika
Bressekip met flan van kippenlever, dooierzwam en asperges
Citroentaartje met rood fruit

03/05/2017 woensdagmiddag
Slaatje met scampi, zure room en tomatenvinaigrette
Steak tartaar, frietjes en slamix
Misérable met aardbei

04/05/2017 donderdagmiddag
Runderconsommé
Waterzooi van vis
Merveilleux van banaan met passievruchtencoulis

05/05/2017 vrijdagmiddag
Leerlingen op stage

08/05/2017 maandagmiddag
Slaatje met cannelloniflensjes en krabvlees
Varkensgebraad met lentegroentjes en gebakken krieltjes
crêpe Suzette

09/05/2017 dinsdagmiddag
Omelet met champignons en tuinkruiden
Spareribs met rauwe groentjes en gevulde aardappel
Tiramisu van aardbei

09/05/2017 dinsdagavond
Gebrande jonge prei met schuimige amandelmelk en gebakken hondshaai
Cappuccino van rivierkreeftjes en morieljes
Tarbot gegrild op de graat in blanke boter en met jonge groentjes
Koude sabayon van honing, gemberijs en gemarineerde bosaardbeien

10/05/2017 woensdagmiddag
Milkshake van waterkers, gemarineerde tomaat en tartaar van jonge makreel
Ham van speenvarken met groentenpurees
Gevulde pannenkoek

11/05/2017 donderdagmiddag
Asperge à la Flamande
Penne met scampi in room
Carpaccio van roze pompelmoes met mousse van witte chocolade

12/05/2017 vrijdagmiddag
Leerlingen op stage

15/05/2017 maandagmiddag
Loempia met zoetzure saus
Cordon bleu met lentegroenten
Panna cotta met rode vruchten

16/05/2017 dinsdagmiddag
Parmentiersoepje met zurkel
Varkensbrochette, Provençaalse saus, rijstpilav
Chocoladetaart

16/05/2017 dinsdagavond
Terrine van primeurgroentjes met ganzenleverterrine
Slaatje van babykreeft, zure room en pikante tomatenvinaigrette
Kalfskogel met spaghetti van courgette en gebakken makreel
Soepje van aardbei met een parfait van yoghurt en perzik

17/05/2017 woensdagmiddag
Kaaskroket met aspergesalade
Chinese kip met wokgroentjes
Fruitbrochette met citroengranité

18/05/2017 donderdagmiddag
Pastasalade met gegrilde sardientjes
Côte à l'os bearnaise, slamix en frietjes
Panna cotta met rabarber

19/05/2017 vrijdagmiddag
Leerlingen op stage

22/05/2017 maandagmiddag
Zalm met zwarte sesam en wokgroentjes
Varkenswangetjes
Charlotte van chocolade

23/05/2017 dinsdagmiddag
Kipspiesje met pindasaus
Huisbereide americain met zuiderse toets en rauwkost
Brusselse wafels met aardbei en slagroom

23/05/2017 dinsdagavond
Burrata met rode en groene zebratomaatjes
Schelvissoepje met venkel en courgette
Lamskroon met pecorinokorst en gebakken asperges
Gemarineerde framboos met melkcrème en banaanijs

24/05/2017 woensdagmiddag
Leerlingen op stage

25/05/2017 donderdagmiddag
OLH-Hemelvaart

26/05/2017 vrijdagmiddag
Brugdag

29/05/2017 maandagmiddag
Aspergesoepje
Zalm in papillot
Weense koffie

30/05/2017 dinsdagmiddag
Toast champignon
Paupiette van kalkoen met pesto, spirelli en gegrilde tomaat
Pannenkoekenreepjes met karamel en vanille-ijs

30/05/2017 dinsdagavond
Zalm met foreleitjes en dilleolie
Bouillon van lentegroentjes, olijf en truffel
Roulade van konijn met jonge erwtjes en zwartebessensaus
Limoncellosabayon met mango en passievrucht

31/05/2017 woensdagmiddag
Leerlingen op stage

01/06/2017 donderdagmiddag
Leerlingen op stage

02/06/2017 vrijdagmiddag (Aspergebuffet)--> RESTAURANT REEDS VOLZET! SORRY!
Soep:
Soepje van groene asperges met gekookte kwarteleitjes
Preisoepje met mosseltjes, saffraan en gegrilde asperges

Voorgerecht:
Carpaccio van coeur-du-boeuftomaat met flan van asperges en tartaar van verse en gerookte zalm
Asperges à la Flamande

Hoofdgerecht:
Varkenshaasje met chorizokorst
Gepocheerde griet dijonnaise
Gebakken asperges met paprika’s
Gepaneerde groene asperges met zeewier, sesam en soja-eiersaus
Aspergesalade met zongedroogde tomaat en kerriedressing

Dessert:
Soepje van aardbei met citroensorbet
Jasmijnrijstpap met abrikoos

05/06/2017 maandagmiddag
Pinkstermaandag

06/06/2017 dinsdagmiddag
Frisse soep van rode biet en komkommer
Vogelnestje met tomatensaus en tagliatelle
Mokkamousse

06/06/2017 dinsdagavond
Toast met plattekaas en radijs
Gyoza met gamba's en milkshake van waterkers
Gelakt buikspek met guacamole, zoete kerstomaat, spinaziesalade en een puree met olijfolie
Crunch van Brusselse wafel met zure room en aardbeien

07/06/2017 woensdagmiddag
Leerlingen op stage

08/06/2017 donderdagmiddag
Leerlingen op stage

09/06/2017 vrijdagmiddag
GIP

12/06/2017 maandagmiddag
Zalm belle vue
Varkenshaasje met gebakken asperges
IJsgekoelde sabayon

13/06/2017 dinsdagmiddag
Gerookte visschotel
Boomstammetje met erwtjes en krielaardappelen
Vanillebavarois met biscuit en frambozencoulis

13/06/2017 dinsdagavond
Risottokroketjes met saffraan, scampi en shiitake aioli van erwtjes en amandelen
Tataki van zwaardvis met garam masala in een oosters tomatensoepje
Ierse entrecote met fondantaardappel, gemarineerde ui en gegrilde artisjokken
Open ravioli van lavendelhoning met bleu d ‘Auvergne en lentebloesems

14/06/2017 woensdagmiddag
Aspergemouseline
Tomaat-garnaal met frietjes
Galette met aardbeien

15/06/2017 donderdagmiddag
Krakende groentekerrie
Warme beenham met gebakken asperges
Soepje van aardbei met ijs van plattekaas

16/06/2017 vrijdagmiddag (Portugees buffet)
Soep:
Portugese soep (pittige tomatensoep met paprika en rijst)
Caldeira (vissoep)

Voorgerecht:
Gegrilde sardientjes op houtskool
Salade de polvo (Portugese octopussalade met paprika, peterselie, look, rode ui en rode-wijnazijn)

Hoofdgerecht:
Bacalhau à Bras (gezouten kabeljauw, aardappel, ui en roerei)
Frango piri-piri (geroosterde kip, gemarineerd met pikante pepersaus)
Tomaat-komkommersalade
Gebakken aardappelen met olijven en look
Geglaceerde worteltjes met look, peterselie, gember en kappertjes

Dessert:
Pasteis de belem (pasteitjes met kaneelpudding)
Arroz doce (zoete romige rijstpudding)

19/06/2017 maandagmiddag
Rundercarpaccio met pesto van koriander
Bouillabaisse van de Noordzee
Aardbei 'Melba'

20/06/2017 dinsdagmiddag
Tartaar van nieuwe maatjesharing met Balegemse jenever
Vol-au-vent en frietjes
Vanille-ijs met meringue en huisbereide advocaat

20/06/2017 dinsdagavond
Gevogeltespiesjes met warme maïs espuma
Runderconsommé met gember en gebakken eendenlever
Zeetong dieppoise met gegrilde asperges
Sinaascrêpe soufflé met gemarineerde aardbeien en munt

21/06/2017  Restaurant gesloten tot eind september 2017
Prettige vakantie!

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.