Leerlingenbegeleiding

Op het gebied van leerlingenbegeleiding hebben we een lange traditie. 
Naast zorgverbreding voor specifieke of individuele problemen werken we ook aan leren leren, sociale vaardigheden, pestpreventie, assertiviteit en studiekeuzebegeleiding. 

 

 • Het ondersteunend personeel geeft via de administratieve dienstverlening, toezichten, e.d. een gevoel van gastvrij onthaal.
   
 • De vakleerkracht begeleidt het specifieke leer- en verwerkingsproces voor zijn vak en is – ook buiten de lesuren - bereikbaar voor individuele vragen of problemen.
   
 • De klastitularis is de centrale begeleider van het hele klasgebeuren en heeft in samenspraak met de graadcoördinator de taak erover te waken dat elke leerling goed functioneert binnen de groep en behoorlijke resultaten behaalt. Daarvoor is tot en met het vierde jaar een wekelijks uur klassendirectie in het lessenrooster opgenomen.
   
 • De coördinator beheert de leerlingendossiers van een leerjaar en behandelt klachten of problemen die het vak- of klasgebeuren overstijgen. In samenspraak met de directie besteedt hij ook aandacht aan preventieve of remediërende acties naar individuele leerlingen of klasgroepen toe. Hij werkt actief mee aan specifieke zorgvragen.
   
 • Leerlingenbegeleiders zijn leerkrachten met een pedagogische of psychologische opleiding die leerlingen met een ernstige zorgvraag individueel begeleiden.

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.