Lezing Guy Didelez

Mariagaard verwelkomt jeugdauteur Guy Didelez

 

Traditiegetrouw verwelkomde Mariagaard tijdens de nieuwjaarsmaand opnieuw de veelzijdige jeugdauteur Guy Didelez.

Voordat de leerlingen van het 1ste jaar door de auteurs’ vertelkunst verrast werden, draaiden de rollen zich om en beantwoordde hij de volgende vragen.

Mijnheer Didelez,

“Hoeveel boeken schreef u?”

“86”

“Hoeveel bladzijden zijn dit?”

“Ontelbaar veel!”

“Hoeveel woorden zijn dit samen?”

“Ontelbaar veel!”

“Hoeveel leerlingen van Mariagaard heeft u aan het lezen gezet?”

“Ontelbaar veel!” (Glimlacht de auteur.)

 

Maar, genoeg cijfergevens, want de lezing ging essentieel over letters, zinnen, woorden en dus boeken. Een koffer vol leuke, spannende, pakkende verhalen etaleerde hij en hij stelde deze per genre voor : een stapeltje “bleitboeken”, waargebeurde verhalen ‘faction’, spanning en avontuur, … voor ieder lezertje schreef de auteur wel een boek.

Onze leerlingen schrokken van de auteurs ogen op de cover van “Levend lijk”, lachten met het waargebeurd verhaal uit “Keigrappig en waargebeurd” en … hoe kwam de vleermuis nu weeral in iemands bh terecht? Ze waren verbaasd dat Peter, de hoofdrolspeler in het boek Raspoetin, plots met de buikspreekpop niet meer stotterde en keken uit naar het vervolg “Raspoetin duikt weer op!” En…hoe zal Deborah het internaat in het boek ”Infernaat” overleven?

Ook dit jaar stelde de auteur Didelez zijn nieuwste jeugdboek voor.

'Clash' is een verhaal over twee jeugdbendes die met elkaar in botsing komen.

Naar aanleiding van de modernisering van het secundair onderwijs die in september ’19 start, meldt het nieuwe leerplan “Leerkrachten moeten ernaar streven kinderen tot met plezier en nieuwsgierigheid lezende mensen op te voeden, liever dan er enkel leesvaardige mensen van te maken.”

Dankzij het bezoek van schrijver Guy Didelez zijn de 1ste jaartjes dus terug geprikkeld om enthousiast en nieuwsgierig jeugdboeken te verslinden!

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.