Mariagaard LEEST met een glimlach

Mariagaard heeft de jaarlijkse traditie om de eerste jaartjes warm te maken voor een mooi verhaal, een spannend boek. Wie kan dit niet beter dan een jeugdauteur zelf die de leerlingen motiveert om te lezen, want lezen is niet alleen heel leerrijk en prettig, maar vormt je ook vooral tot “mens”!

Do Van Ranst zette heel gedreven het leesjaar in en met de nodige humor vertelde hij hoe zijn eerste boek “Boomhuttentijd“ tot stand kwam en wat het metier van schrijver inhoudt.

Zijn ongebreidelde fantasie en liefde voor de pen resulteren in verhalen die soms grappig, ontroerend, spannend,.. zijn. Zijn hoofdpersonages uit de “Dina-” en “Samuelreeks” kwamen tijdens zijn verteluur helemaal tot leven.

Ook vuurden onze leerlingen vele vragen uit pure interesse op de auteur af: kan je al een tipje van de sluier van je volgend boek oplichten? Heb je ook luisterboeken? Schrijf je naast jeugdboeken ook nog andere werken? Lees je zelf veel? Wat als je geen inspiratie meer hebt? ….

Do Van Ranst schreef zelfs een prachtig volksverhaal over Wetteren in het boek “Niet bang te krijgen“ dat als titel meekreeg “De Bultenaars van Wetteren”.  

In “Niet bang te krijgen” gaat de negenjarige Lisse ’s nachts op avontuur met o.a. de Lange Man, Osschaert en Kludde. Deze en andere mysterieuze figuren brengen Lisse naar Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele.

De 1b en 1a-leerlingen hebben de leesstart 2020 alvast enthousiast genomen!

 

Save the date!

Op donderdag 13 februari verwelkomt Mariagaard ook jeugdauteur Luc Descamps voor de leerlingen van het 2de jaar. Ook zij kunnen nu al uitkijken naar een boeiende auteurslezing en een goed passend boek voor henzelf!

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.