Menu's Mise-en-place

Welkom op de website van Mise-en-place, het didactische restaurant van Mariagaard . 

(Alle menu's zullen per dag per trimester verschijnen. Opgelet, op sommige dagen zullen onze leerlingen op stage zijn en dan is het restaurant gesloten.)

 

14/09/2020 maandagmiddag

 

Broccolisoep met kippenblokjes
Lamsnavarin met couscous
Profiteroles met vanille-ijs en chocolade

 

 

15/09/2020 dinsdagmiddag

 

Loempia van kip met rode biet
Gestoomde koolvis met preistoemp en sabayon van Hoegaarden
Crème brûlée met mokka

 

 

16/09/2020 woensdagavond

 

Rundercarpaccio met pesto van koriander en eendenleverkrullen

Heldere bouillon van nieroogkreeftjes met citroengras

Lamskroon met seizoengroentjes, aardappelsoufflé

Jasmijnrijsttaartje met geconfijte abrikoos

 

 

 

17/09/2020 donderdagmiddag

 

Carpaccio van coeur de boeuf tomaat en roquefort

Gesauteerde kip ‘Georgina’, Rösti

Citroentaartje

 

 

 

 

 

18/09/2020 vrijdagmiddag  (Italiaans buffet)

 

Soep:

Minestronesoep
Koude komkommersoep met koriander

Voorgerecht:

Carpaccio met pesto van basilicum

Ravioli met ricotta, zongedroogde tomaat en een sausje met gele
        paprika

Hoofdgerecht:

Lasagne van zalm en spinazie en martini-biancosaus

Ossobuco

Bijgerechten:

Tomatensalsa van romatomaat met mozzarellabolletjes en basilicumolie
Risotto met boschampignons
 

Nagerecht:

Tiramisu
Panna cotta

 

 

 

21/09/2020 maandagmiddag
 

Cultivateursoep
Gegrilde kalkoentournedos, groene pepersaus, frieten en groentenmandje
Tiramisu

 

22/09/2020 dinsdagmiddag

 

Gazpacho

Paëlla

Crème Catalana

 

 

24/09/2020 donderdagmiddag

 

Rammenas met spek en vijgen

Varkenswangetjes met kriekbier, witloofsalade en frietjes

Café glacé

 

 

 

 

25/09/2020 vrijdagmiddag (Frans buffet)

 

Soep:

Parmentiersoepje met gepocheerde eitjes

Consommé Henri IV

Voorgerecht:

Quiche lorraine

Galantine van kip en rundstong

Hoofdgerecht:

Coq au vin
Gegrilde grietbot dijonnais

 

Bijgerechten:

Ratatouille

Pommes duchesse

Nagerecht:

Crêpes suzette

Franse kaas

 

 

28/09/2020 maandagmiddag

 

Kervelsoepje met chorizo
Paupilette van pladijs, blanke botersaus, gestoofde prei en peterselieaardappel
Flensjes met suiker

 

 

 

29/09/2020 dinsdagmiddag

 

Losse uiensoep             

Speenvarkenham, mosterdsaus, groentenpuree van andijvie/wortel/knolselder 

Rijstpap met bruine suiker

01/10/2020 donderdagmiddag

 

Butternut pompoensoep met paprika en spek

Varkenshaasje ‘Zingara’, warme tomaat en geroosterde aardappelen

Vlaai met mousse van advocaat

  

 

 

              

 

 

02/10/2020 vrijdagmiddag

 

Restaurant gesloten

 

 

 

05/10/2020 maandagmiddag

 

Kipkroket met rode biet
Waterzooi van vis met natuuraardappelen 
Bladerdeeg met vers fruit

 

06/10/2020 dinsdagmiddag

 

Dubarrysoep
Rosbief met assortiment van groentjes en krielaardappel
Frangipanetaart

 

 

07/10/2020 woensdagavond

 

Tartaar van zeebaars op olijvenbisquit, mascarponedressing, wasabi

Soepje van winterpostelein met een crème van aardpeer en grijze garnaal

Bosduif met gebraiseerd witloof en schorseneren

Crumble met rode vruchten

 

 

 

8/10/2020 donderdagmiddag

 

Gebakken kabeljauw met aardappelespuma
Kalfsblanquette met peterselieaardappelen
IJsgekoelde sabayon

 

 

 

 

 

 

09/10/2020 vrijdagmiddag (Vegetarisch buffet)

 

Soep:

Brunoisesoep

Uiensoep met broodballetjes

Voorgerecht:

Risotto van bloemkool met pesto van rode paprika

Carpaccio van coeur-de-boeuftomaat

Hoofdgerecht:

Krakende groentekerrie met kokos en tofu

Pasta met boschampignons

Bijgerechten:

Gegrilde groentjes met tomatensalsa en mozzarella
Courgettebrood

Nagerecht:

Warme vijg met Cointreau en vanille-ijs

Kaastaart

 

 

 

12/10/2020 maandagmiddag

 

Tartaar van verse en gerookte zalm en currydressing
Blinde vink, braadjus met boontjes, warme kerstomaat en gratin
Oliebollen

 

13/10/2020 dinsdagmiddag

 

Zalm met zwarte sesam en wokgroentjes

Rundsstoofvlees met frieten en witloofsalade

Charlotte van chocolade met anglaisesaus

 

15/10/2020 donderdagmiddag

 

Koolsoepje met rookworst
Eendenborst met sinaasappelsaus, vijgen, witloof en strobedaardappelen
Wentelteefjes met peperkoek en vanille-ijs

 

 

 

 

 

16/10/2020 vrijdagmiddag

 

Belgisch buffet

Soep:

Witloofsoepje met gedroogde gandaham
Romig preisoepje met mosselen
 

Voorgerecht:

Bouchée à la reine
Luikse salade
 

Hoofdgerecht:
Mosselen
Stoofvlees met geuze
 

Bijgerechten:
Witloof - appelsalade
Frietjes
Mayonnaise

Nagerecht:
Brusselse wafels
Sabayon van Kriekbier

 

 

 

19/10/2020 maandagmiddag

 

Herfstsalade met nootjes en spekjes

Crepinette met gratin van groene kool en dragonsaus

Gembermousse

 

 

20/10/2020 dinsdagmiddag

 

Broccolisoep met kippenblokjes
Ossobuco van kalkoen met tagliatelle en brunoise van wortel, selder, ...
Strudel met peren en pruimen

 

22/10/2020 donderdagmiddag

 

Goujonette met gribichesaus

Choux farci ‘Dijonaise’ met gebakken aardappel en groene kool

Moelleux au chocolat met crème anglaise

 

 

 

 

23/10/2020 vrijdagmiddag (Breugelbuffet)

 

Soep:

Uiensoep

Erwtensoep met spek

Voorgerecht:

Boerenpaté, hoofdvlees, bloedpens, rodeuienconfituur

Bruine en zoete haring met geplette aardappelen en ajuinsaus

Hoofdgerecht:

Balletjes met noordkrieken

Warme beenham

Bijgerechten:

Kolensalade met notenvinaigrette

Gemengde vergeten groentjes

Aardappel in veldkleed met lookboter

Bruin brood, rozijnenbrood, reuzel en boter

Nagerecht:

Pruimentaart

Rijstpap

 

 

26/10/2020 maandagmiddag

 

Restaurant gesloten

 

 

27/10/2020 dinsdagmiddag

 

Slaatje met canneloni-flensjes en scampi

Dubbele varkenskotelet met rode kool, gebakken aardappel en Portosaus

Flensje met confituur

 

28/10/2020 woensdagavond

 

Ravioli van woudpaddenstoelen en kastanjes

Zalmrug in ‘t groen

Fazant met tatin van witloof

Flangebak met hazelnootpasta en mango anglaise

 

29/10/2020 donderdagmiddag

 

Knolseder-pastinaaksoep met gremolata

Rug van speenvarken met groentegratin en sherrysaus

Nougat glacé met karamelsaus

30/10/2020 vrijdagmiddag

 

Caraïbisch buffet

 

 

Soep:

Pikant Caraïbisch pompoensoepje met garnalen
Caraïbische bonensoep met groene kool
 

Voorgerecht:
Surinaamse wrap (kip, ananas, boontjes, ei, aardappelen)
Octopus in olijvensaus
 

Hoofdgerecht :
Zeebaars in bananenblad
Lamsstoofpotje met aardappelen, paprika, sinaas en koriander
 

Salade van tomaat en rode ui
Artisjokkensalade met palmharten
Caraïbische rijstschotel
 

Dessert :
Carpaccio van ananas
Sorbet van tamarillos (boomtomaat)

 

 

02/11/2020 t.e.m 06/11/2020

 

Herfstvakantie

 

 

09/11/2020 maandagmiddag

 

Knolseldersoep met roze garnalen

Piepkuiken ‘Clamart’ met strobed aardappel

Panna cotta met rood fruit

 

10/11/2020 dinsdagmiddag

 

Komkommersoep met gerookte kipreepjes en verse munt

Moussaka

Chocolademousse

 

 

 

12/11/2020 donderdagmiddag

Mousse van gerookte forel

Wildragout met appel gevuld met veenbes en amandelkroketjes

Parfait van pompelmoes met tijm

 

13/11/2020 vrijdagmiddag

 

Hongaars buffet
 

Soep:
Aardappelknnoedelsoep
Lebbencsleves(pastasoep)
 

Voorgerecht:
Toast met auberginecrème(Padlisankrem)
Langos(hongaarse pizza)
Hoofdgerecht:
Kip à l'orly(gefrituurde kip)
Hongaarse goulasch met rode wijn
 

Bijgerechten:
Rizi-bizi(erwten met rijst)
Pörkölt (ragout van paddenstoelen)
Grànàtos kocka (pasta aardappelen en gerookt paprikapoeder)
 

Nagerecht:
flensjes à la Gundel (gevuld met rozijnen, rum en walnoten)
Hongaars kwarkgebak

 

 

16/11/2020 maandagmiddag

 

Courgettesoep met groene curry en cocos

Orloffgebraad met kolentaartje en aardappelblini’s

Sabayon met peer en amandelcrumble

 

17/11/2020 dinsdagmiddag

 

Tomatensoep met balletjes

Gepaneerde schelvis met courgetti en peterselieaardappel

Ijsparfait van koffie

 

 

 

18/11/2020 woensdagavond

 

Topinamboursoepje

Zeewolf met butternutcrème en ansjovisroom

Reebok met boleten, kweepeer en gefrituurde courgette

Chocolademousse met yoghurt, sponscake en pistacheroom

 

19/11/2020 donderdagmiddag

Quiceh met pompoen en bleu d’Auvergne

Varkensmignonette ‘Arlequin’ met pommes dauphines

Savarins met mandarijntjes

20/11/2020 vrijdagmiddag

 

Wildbuffet

 

Soep:

Champignonsoep met beukenzwam

Velouté van parelhoen met citroentijm

 

Voorgerecht:

Wildpaté met garnituren

Gebakken schorseneren met kastanjes

Fazantfilet Brabaçonne

Wildburger poivrade

 

Bijgerecht:

Safraanpeertjes met veenbessen

Knolselderpuree

Gratin van groene kool

 

Nagerecht:

Omelet Sibérienne

Warme appeltaart met kaneel ijs

 

 

23/11/2020 maandagmiddag

 

Erwtensoep met rookworst

Kipfilet Brabanconne

Ananasbeignets

 

24/11/2020 dinsdagmiddag

 

Herfstsalade met nootjes en spek

Gebakken zalm met spaghetti van courgette

Chocolademousse

26/11/2020 donderdagmiddag

Ballotines van zalm met saus van schaaldieren

Konijnenbil met Geuze, prei en tagliatelli

Gebakken appeltjes met Luikse stroop en peperkoekijs

27/11/2020 vrijdagmiddag

 

Indonesisch buffet

 Soep:

Soto ayam (Indonesische kippensoep)

Pikant Indonesisch vissoepje

 

Voorgerecht:

Martabak telur met ketjapsaus

Indonesische viskerrie

 

Hoofdgerecht:

Zoete kipblokjes met rode paprika, papaja en pijpajuin

Rendang (Rundsstoofpot)

 

Bijgerechten:

Groentecurry

Nasi goreng

 

Nagerecht:

Dadar gulung (pannenkoekjes gevuld met kokos)

Kue talam pisang (pudding met bananen)

 

 

30/11/2020 maandagmiddag

 

Visterrine met scampi en zure room

Wienerschnitzel met snijboontjes, mosterdsaus en aardappelwedges

Wentelteefjes met gemberijs

 

01/12/2020 dinsdagmiddag

 

Parmentiersoepje met gepocheerd ei

Varkenshaasje ‘Zingara’ met gevulde aardappel

Warme appeltaart met kaneelijs

 

 

 

02/12/2020 woensdagavond

Sojabouillon met gerookte paling en parelcouscous

Gebakken kalfszwezerik met maanzaad en paksoi

Zeebaars met bospaddenstoelen en aardappelcrème

Chiapudding met bosbessenconfituur en ijs van platte kaas

 

03/12/2020 donderdagmiddag

 

Zwartewoudham met meloen, rucola en sinaasvinaigrette

Kipfilet met jagerssaus, witloof en aardappelwafeltjes

Citroencake met passievruchtencoullis

 

04/12/2020 vrijdagmiddag

 

Zuid-Afrikaans buffet
 

Soep:

Zuid-Afrikaanse gele paprikasoep met gerookte zalm

Zoete aardappel-pindasoep

 

Voorgerecht:

Struisvogelcarpaccio

In de oven gegaarde tilapia met vleesbouillon en kardemom

 

Hoofdgerecht:

Bobotie, kruidige gehaktschotel

Sosatie met kip 

 

Bijgerechten:

Gele rijst met rozijnen

Tomaat-eier-uiensalade

Aardappelstoofpotje met rooibosthee

 

Dessert:

Melktaart

Zuid-Afrikaanse koeksister

 

 

07/12/2020 maandagmiddag

 

Quiche Lorraine

Kip met curry en wilde rijst

Chocolademousse

 

 

 

08/12/2020 dinsdagmiddag

 

Witloofsoep met chorizo

Gegrilde visbrochette, spinazie met Dijonaise en pommes duchesse

Riz Condé

 

 

21/12/2020 t.e.m 01/11/2021

 

Kerstvakantie

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.