Middagactivitetien

Mediatheek/open leercentrum
 

Hier kunnen leerlingen boeken raadplegen of ontlenen, online zaken opzoeken voor hun schoolwerk, en tijdschriften en kranten inkijken.

Middagsport
 

Er is gelegenheid tot sporten onder begeleiding. Tijdens de middagpauze staat de volledige sport -accommodatie ter beschikking van de leerlingen. Vrijblijvend kan iedereen deelnemen aan een waaier van sportactiviteiten onder begeleiding van sport - leerkrachten. Naar de middagsport gymnastiek komen leerlingen die met hun vrienden nog wat willen bijoefenen, of die meewerken aan de sportdemonstratie op de open schooldag. Bij balsporten wordt vooral getraind met de schoolploegen, die deelnemen aan de SVS-competities. Atletiek wordt beoefend vanaf de lente, wanneer de voorbereiding start voor de SVS-atletiekmeeting in mei. Naast de begeleide sport kunnen de leerlingen op de buitenterreinen basket-, volley- of voetbal spelen.

Naschoolse sport
 - 

Op woensdagnamiddag neemt onze school deel aan de SVS-sportcompetities. We nemen deel aan alle sporten, zowel competitief als recreatief : atletiek, badminton, basketbal, (mini)voetbal, volleybal, zwemmen, denksport, tafeltennis, wandelen, danslab, muurklimmen, ijsschaatsen, squash... Bij competities hechten we vooral belang aan de schoolploegen,hun succes is immers het resultaat van de inzet van meerdere leerlingen. Elk jaar opnieuw worden verschillende van onze leerlingen provinciaal of Vlaams kampioen. Onze betere leerlingen en schoolploegen nemen deel aan de ISF en FISEC-selecties (internationale schoolsport). Op die manier wordt onze school jaarlijks in het buitenland vertegenwoordigd door een aantal leerlingen.

Gezelschapsspelen

Op dinsdag en/of donderdagmiddag kunnen de leerlingen zich amuseren met onze gezelschapsspelen. Er zijn tal van spelen aanwezig op de school.

Zang- en muziekgroep / Gitaarles
 

Het repertoire is heel ruim, van licht klassiek tot popmuziek. Hier leren jongeren ook samen met anderen musiceren en genieten van muziek. Vaak leiden deze samenkomsten tot een echt optreden op de open schooldag. Sommige jaren kan je zelfs gitaarles volgen, naargelang wat het publiek wil...

Cursus Spaans

In deze cursus worden de beginselen van het Spaans aangebracht.

Wereldwinkel

Drie dagen in de week verkopen vrijwilligers derdewereld - producten. Ze doen dit onder de middag aan het muzieklokaal.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.