Rechtzetting Fuse tafel VONK

Onze school werd er In mei 2019 door het' Belgische meubelmerk VONK op gewezen dat de picknicktafels aanwezig op ons schoolterrein een inbreuk vormen op de intellectuele eigendomsrechten van VONK. VONK wees ons er namelijk op dat de picknicktafels een nagenoeg identieke kopie vormen van de "FUSE"-tafels van VONK. VONK wees ons erop dat deze tafel door haar zaakvoerder werd bedacht en ontworpen en dat het ontwerp van de tafel beschermd is door het auteursrecht én het gemeenschapsmodellenrecht. 
Onze school had de picknicktafels in 2017 en 2018 ter goeder trouw laten maken op basis van foto's en op het Internet gevonden tekeningen  Na gesprekken met de zaakvoerder van VONK hebben we ons gerealiseerd dat onze school deze tafels niet zomaar mocht namaken en dat onze school hierdoor onbedoeld een ernstige Inbreuk beging op de intellectuele rechten van VONK. 
We hebben constructief rond de tafel gezeten met VONK en hebben In een goede verstandhouding een minnelijke oplossing voor het voormelde geschil uitgewerkt. Een deel van deze oplossing bestaat eruit dat we hierbij onze leerlingen en hun ouders op de hoogte brengen van het feit dat de FUSE-tafels van VONK beschermd zijn door het intellectuele eigendomsrecht en niet mogen worden nagemaakt. We bieden hierbij ook VONK onze excuses aan en hopen dat Iedereen kan leren uit deze ervaring," 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.