Survival 6l - 6w

In de vroege uren kwamen we samen aan het St.-Pietersstation. Met pak en zak vertrokken we richting Luik om dan met een boemeltreintje ons te laten afzetten aan het station van Comblain. De survivalstage was begonnen.

Na een kort eindje wandelen, kwamen we in een oude steengroeve waar de eerste activiteit doorging: De apenbrug, een aantal vertrouwensspelletjes, een korte deathride, een rappel en voor het eerst de speleobox. Er was een gemoedelijke sfeer onder een gezellig zomerzonnetje. Rond 16u namen we onze rugzak en vertrokken we in kleine groepjes voor een oriëntatieloop. We kregen een verknipte kaart met als einddoel de chalet waar we zouden overnachten. De eerste leerlingen die toekwamen profiteerden ervan om nog een frisse duik te nemen in de Ourthe.

Daarna maakten we ons bedje en werden we naar de keuken gelokt door de geur van heerlijke spaghetti. We aten ons buikje vol. Dat was nodig want deze eerste dag eindigden we met een fotozoektocht door het donkere bos met een aantal leerlingen en leerkrachten die jaagden op ballonnetjes ...

Vroeg wakker en na een stevig ontbijt beklommen we onze mountainbike voor een helse tocht langs kleine paden en steile afgronden. Superleuk met toffe opdrachten. Maar onze gedachten waren al gefixeerd op de middagactiviteit: de survivalrun. Een combinatie van lopen en fietsen, gekruid met een aantal zaken zoals "de riool" en het "oversteken van de rivier". Iedereen deed zijn uiterste best en we waren allen tevreden over de resultaten.

Een aantal leerlingen gaven daarna nog een leuk avondspel. En toen, na een verrassend vermoeiende dag, was het tijd om aan te vallen op de heerlijke BBQ. Gezellig keuvelend aan de smeulende kolen eindigden we deze mooie dag. Dag 3. Het einde kwam in zicht. Eerst de minder leuke opruim maar daarna de nog zo plezante kicks.

Met veel plezier en adrenaline eindigden we deze geslaagde survival stage.

 

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.