Yoga op school

Op Mariagaard worden af en toe yogaleerkrachten uitgenodigd om workshops te geven, zodat iedereen de kans krijgt om kennis te maken met deze bijzondere vorm van ontspanning. Nieuw is: vanaf donderdag 10 september 2015 kunnen alle leerlingen YOGA beoefenen als middagactiviteit, in lokaal V2 van 12.05 u. tot 12.35 u.

Yoga is  bijzonder heilzaam, zowel voor jongeren als voor volwassenen. Het verlaagt de bloeddruk, vertraagt de hartslag en de ademhaling, stimuleert de rechterhersenhelft, verbetert de slaap en het evenwicht en vermindert stress, vermoeidheid en depressie. Yoga is rustgevend en is bovendien zeer doeltreffend bij jongeren met ADD of ADHD. Tijdens de yoga in groep staat verbondenheid met anderen centraal. Daardoor verminderen pestgedrag en agressie aanzienlijk en kan zelfvertrouwen groeien.

Tenslotte: op donderdag 17 september 2015 komt Nathan Gray weer naar onze school. Deze keer zijn de sporters van 4la, 4 lb en 4 lc en hun leerkrachten te gast (respectievelijk tijdens het zevende, achtste en negende lesuur).

Nathan is yogaleraar verbonden aan de Brahmani yogaschool in India en stichter van de Samballa Yoga & Holistic Health in Gorleston England.

Ouders, leerkrachten en leerlingen die graag wat meer uitleg wensen, kunnen steeds contact nemen met info@mariagaard.be.

Met vriendelijke groeten, namasté
Mieke Poppe - organiserende leerkracht

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.